b Welcome to Liz Ryan's web site


Nederlands    Italiano    English    Deutsch
 

Liz Ryan begon te zingen met een gitaar en twee folk liedjes in de metro van Parijs, toen ze 17 was. Binnen tien jaar, was Liz de opening act voor Randy Crawford in het Olympia Theater in Dublin en gaf zij een privé concert voor Marlon Brando. In een gevarieerde carrière die twintig jaar omvat, heeft Liz ook andere genres omarmt zoals folk, pop en country. De laatste tien jaren heeft Liz zich als een Opera Mezzo Sopraan ontpopt, met veel gevoel voor avontuur.

Sindsdien, heeft Liz opgetreden in theaters in heel Ierland en heeft ze gewerkt voor kunstfestivals, het bedrijfsleven en op bedrijfsuitjes in Ierland, England, Barbados en het zuiden van Frankrijk.

Liz is een performer van wereldformaat die haar programma kan aanpassen aan de gelegenheid.
OPERATIC HISTORY

Liz heeft in 1997 de Drawing Opera Company mede-opgericht. Dit is een rondreizend opera Gezelschap waarvoor ze zowel zingt en produceert in alle theater shows en bedrijfsentertainment. Liz heeft gezongen met Opera Ierland, Anna Livia International Opera, opera Theatre Company en het Derry City Orchestra. Liz treedt iedere zomer met een operaprogramma tijdens Opera in the Open voor de Dublin City Council. Hier heeft zij onder meer opgetreden als Carmen, Alceste, Dorabella (Cosi fan tutte), Ruggieri (Alcina), Zerlina (Don Giovanni) enIdamante (Idomeneo).

   Tel/Fax +353-(0)1-2982219.   Mobile +353-(0)86-8291661